سنک شکارگر اوریوس : اﻳﻦ ﺳﻦ از ﻻروﻫﺎ و اﻓﺮاد ﺑﺎﻟﻎ ﮔﻮﻧﻪ ﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺗﺮﻳﭙﺲ ﺗﻐﺬﻳﻪ ﻣـﻲﻛﻨـﺪ و ﺧـﺼﻮﺻﺎً ﺑـﺮاي ﻛﻨﺘـﺮلﮔﻮﻧـﻪ ﻫـﺎیThrips tabaci و Frankliniella occidentalis ﺑﻜﺎر ﻣﻲرود ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ درﻋﺪم ﺣﻀﻮر ﺗﺮﻳﭙﺲ می ﺗﻮاﻧﺪ ﺑـﺎ ﺗﻐﺬﻳـﻪ از ﺷﺘﻪ ﻫﺎ، ﻛﻨﻪ ﻫﺎي ﻋﻨﻜﺒﻮﺗﻲ، ﺗﺨﻢ ﭘﺮواﻧﻪ ﻫﺎ و ﮔﺮده ﮔﻴﺎﻫﺎن زﻧﺪه ﺑﻤﺎﻧﺪ.
جنس Orius SPP با نام عمومی Insidious flower bog یکی از جنس های مهم این خانواده است .حشره کامل به طول کمتر از ۳میلیمتر بوده و هر دو جنس نر وماده شبیه هم هستند با ان تفاوت که جثه ماده بزرگتر است. بدن به رنگ سیاه مایل به قهوای نخودی و زیر بدن درخشان میباشد .بال پوش زرد رنگ و پاها به رنگ حنایی و قسمت داخلی وعقبی ران تیره تر است .پنجه ها ۳ بندی است , خرطوم وشاخک ها سه مفصلی بوده و طول شاخک از مجموع سر و گردن بلند تر است , پیش گردن مثلثی و در قاعده عقبی بال دارای فرو رفتگی های منظمی است و در قسمت وسط پیش گردن یک شیار عرضی مشخص به چشم می خورد.
سن اوریوس زمستان را به حالت حشره بالغ(اکثرآماده) در زیر درختان و یا زیر برگهای ریخته شده به سر می برند فعالیتهای سن اوریوس در زمستان گذرانی در بهار معمولآ وقتی اغاز میشود که متوسط درجه محیط از ۱۵ درجه تجاوز نماید .
ماده ها تخم های بیضی شکل و کشیده خود را از طریق الت تخم ریز در بافت پارانشیم (برگ) رگبرگ اصلی وگاه در قسمت دم گل و پهنک به طور عمودی یا کمی متمایل فرو می کند،تخمها به طور انفرادی در داخل و زیر اپیدرم طوری قرار داده میشوند که از بیرون میکرو پیل سفید رنگ انها در زیر اپیدرم استریو میکروسکوپ دیده شده و با چشم غیر مسلح تشخیص داده نمیشود. در ضمن هیچ گونه عکس العمل گیاهی مانند تغییر رنگ و یا ترشح گیاه دیده نمیشود .
سنک های ماده در تمام مدت تخم گذاری که به تدریج انجام میگیرد از میزبان های ترجیحی درجه اول کنه، درجه دوم تخم، پوره یا لارو جوان سایر حشرات تغذیه می کنند و هر سنک ماده در طول عمر مفید تخم گذاری خود مرتبآ توسط حشرات نر بارور شده .در این مدت از ۱۵۰تا ۲۰۰ عدد تخم گذارده شده و تعداد تخم گذاشته شده بستگی زیدی به نوع میزبان ان دارد.
در شرایط طبیعی دوره نشو ونمای فردی بسته به شرایط محیطی ۴ تا ۵ هفته تغییر می کند، تخم ها در مدت ۳تا۴ به سنک بالغ تبدیل میشوند.سنک اوریوس یک حشره چند نسلی است و تعداد نسل های ان در شرایط کوهستان و جلگه از ۲ تا ۵ نسل در سال نوسان دارد. هر سنک اوریوس در مراحل پنجگانه پورگی حشره بالغ دارای یک نوع تغییر رنگ تدریجی از زرد یکنواخت در پوره ها تا قهوای نخودی و در بعضی قسمتها به رنگ تد ریجی تیره تا سیاه در حشره بالغ می باشد و این تغییر رنگ در شرایط پرورش ازمایشگا هی یکنواخت تر است.
هر سن اوریوس بالغ یا پوره با فرو بردن خرطوم نیرومند خود در بدن میزبان و مکیدن همولنف و سایر محتویات ان ،فقط لاشه خالی میزبان خود را باقی میگذارند و به دین ترتیب هر سنک اوریوس میزبان این توانایی را دارد که در طول عمر خود ۴۰۰تا۶۰۰ میزبان را از پا در اورد،از انجا که سنک اوریوس در زمانهای مشخصی، بسته به نوع محصول و شرایط محیطی،حضور فعال دارد و این امر باعث کاهش کار ایی ان در از بین بردن کنه ها میشود. لذا لازم است از طریق پرورش ازمایشگاهی ورها سازی ان در طبیعت جمعیت های سنک اوریوس را تقویت نماییم.